Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια
- 5 κρόκοι αβγών
- 120 γρ. πεκορίνο τριμμένο
- 180 γρ. απάκι ή μπέηκον κομμάτι (όχι σε φέτες)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια al dente γιατί θα τα βάλουμε στη σάλτσα για ένα λεπτό και δεν θέλουμε να παραβράσουν.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί αρκετά, ρίχνετε μέσα το απάκι που έχετε κόψει σε κομμάτια ενός εκατοστού. Αφήστε το για 2 λεπτά, χαμηλώστε την ένταση και στη συνέχεια αφαιρέστε από το μάτι.
Σε ένα μπολ βάζετε το τριμμένο πεκορίνο και τους κρόκους αυγών. Ανακατεύετε με ένα σύρμα και σταδιακά βάζετε δύο κουτάλες νερό από τα μακαρόνια που βράζουν.
Μεταφέρετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το απάκι και ανακατεύετε. Ρίχνετε προσεκτικά τη σάλτσα του αυγού πάνω από τα σπαγγέτι στο τηγάνι και αμέσως μετά με τη λαβίδα ανακατεύετε επί μισό λεπτό, να πάει παντού.