H Lemon Curd είναι εξαιρετικά συνηθισμένη στην Αγγλία και μπορείτε να τη βρείτε συσκευασμένη σε βαζάκια σε τιμή που είναι σχετικά υψηλή. Μπορείτε όμως να τη φτιάξετε μόνοι σας, είναι παχύρευστη κρέμα που μοσχοβολάει λεμόνι και ταιριάζει τέλεια με κέικ, κάθε είδους μπισκότα, τάρτες, πάβλοβες και φέτες φρέσκου ψωμιού.
Υλικά
Θα χρειαστείτε:
- 8 κρόκους αυγών
- 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη (μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μαύρη ζάχαρη αν θέλετε)
- ½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι
- Το ξύσμα από δύο βιολογικά λεμόνια
- 12 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Βάζουμε τους κρόκους σε ένα πυρίμαχο γυάλινο σκεύος και τους χτυπάμε δυνατά με το σύρμα για ένα λεπτό. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε όλα καλά.
Σε ένα από τα μάτια της κουζίνας τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό και βάζουμε το πυρίμαχο γυάλινο σκεύος πάνω στο χείλος της κατσαρόλας. Σε μπαίν μαρί- ζεσταίνουμε το μείγμα ενώ ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει. Η διαδικασία αυτή κρατάει από δέκα μέχρι και 20 λεπτά.
Όταν το μείγμα πήξει προσθέτουμε το βούτυρο κουταλιά-κουταλιά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά, και με τη βοήθεια ενός σουρωτηριού με ψιλή σίτα το βάζουμε σε γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Το αφήνουμε να κρυώσει, και μετά το βάζουμε στο ψυγείο όπου πρέπει να μείνει να παγώσει τουλάχιστον δύο ώρες πριν το σερβίρουμε.