Υλικά
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 3/4 φλ. αλεύρι
- 3/4 φλ. κακάο
- 1 1/2 κ.γ. baking powder
- 1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 βανίλιες
- 2 αβγά
- 1 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. λάδι
- 1 φλ. βραστό νερό
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα πυρέξ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2'. Τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 30 λεπτά και σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό.