Ένα από τα πιο διάσημα και αέρινα γλυκά είναι η Πάβλοβα, για να την απολαύσετε πρέπει να είναι ολόφρεσκη και για να είστε σίγουροι καλύτερα να τη φτιάξετε μόνοι σας. Η βάση της είναι ψημένη μαρέγκα που όμως για να την πετύχετε θα χρειαστείτε μία συνταγή σίγουρη όπως αυτή που σας προτείνουμε παρακάτω.
Πάνω στη βάση της Πάβλοβα μπορείτε να βάλετε σαντιγί, φρέσκες φράουλες και σιρόπι φράουλας για να κάνετε έτσι την αυθεντική Πάβλοβα. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε lemon curd πάνω στη βάση της μαρέγκας και να πασπαλίσετε με μπισκότα, σαν ανάποδη lemon pie.
Υλικά
- 180 γρ. ασπράδι αυγού (6 ασπράδια)
- 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα. Αν τα χτυπήσετε σε γρήγορη ταχύτητα τότε θα χάσει τον όγκο της και θα ξεφουσκώσει στο ψήσιμο.
Όταν η μαρέγκα γίνει σφιχτή, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη και το κορν φλάουρ ενώ ανακατεύουμε με μία πλαστική κουτάλα.
Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα και τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 90°C – 100°C βαθμούς για τουλάχιστον 3 ώρες.
Όταν ψηθεί, ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5 ώρες. Καλό είναι μόλις κρυώσει να την τυλίξετε με μεμβράνη για να μην ξεραθεί και χάσει την υγρασία της στο εσωτερικό.